Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vareš

Eastern Mining i Sustineri Partners: Poštivanje ESG standarda će privući nove investitore

Eastern Mining – Sustineri Partners – fena (1)

Direktor grupacije “Adriatic Metals”, čija je članica i “Eastern Mining”, Paul Cronin, naveo je da će se njihov fokus na održivo rudarstvo nastaviti razvijati dok nastavljaju tražiti načine na koje njihove osnovne vrijednosti mogu donijeti značajne koristi za okolinu, zajednicu i partnere

Na sastanku predstavnika kompanija “Eastern Mining” i “Sustineri Partners” koji je održan u Varešu zaključeno je da će poštivanje ESG standarda privući nove investitore.

Direktor grupacije “Adriatic Metals”, čija je članica i “Eastern Mining”, Paul Cronin, naveo je da će se njihov fokus na održivo rudarstvo nastaviti razvijati dok nastavljaju tražiti načine na koje njihove osnovne vrijednosti mogu donijeti značajne koristi za okolinu, zajednicu i partnere.

– Kroz povećanu transparentnost, kompanije kao što je naša, mogu, u partnerstvu s Vladom, raditi na tome da ovaj sektor da vrijedan doprinos sigurnosti evropskog lanca opskrbe i energetskoj tranziciji. Istovremeno, držimo se principa da je održivo upravljanje nešto što možemo kontinuirano unapređivati i razvijati dalje – poručio je Cronin.

Biljana Braithwaite, koja je na čelu tima “Sustineri Partners” pokrenula tematiku primjene ESG standarda u privlačenju novih investitora u Bosni i Hercegovini i regionu, pozdravila je ostvarene prakse i aktivnosti “Eastern Mininga”.

Predstavnici “Sustineri Partners” su imali priliku da se upoznaju sa naporima koje kompanija “Eastern Mining” ulaže u domenu zaštite okoliša, uključivanja mladih i zajednice, kao i edukaciji i zdravstvenoj zaštiti zaposlenih. Prilikom posjete lokalitetu Rupice, eksperti su upoznati sa trenutnim statusom i narednim koracima u razvoju projekta.

– Ovo je izuzetno važna šansa za Bosnu i Hercegovinu, kao pokretač ekonomije na lokalnom i federalnom nivou, ali i primjer dobre prakse u smislu koraka koji su preduzeti kako bi se uvažile potrebe lokalne zajednice. Uvažavanjem ESG standarda možemo privući još veći broj investitora koji će postaviti stubove održivog razvoja BiH – zaključila je Braithwaite, saopćeno je iz “Sustineri Partners”.