Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

posljedice brutalne agresije

Ruski nogomet pred totalnim kolapsom

New Project – 2022-06-28T141136.202

Ruski sportisti izbačeni su s najvećih takmičenja, a posebno je u padu ruski nogomet jer je reprezentacija ostala bez Svjetskog prvenstva i klubovi bez evropskih takmičenja, te je većina stranih nogometaša napustila rusku ligu

Ruski sport na velikom je udaru zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Ruski sportisti izbačeni su s najvećih takmičenja, a posebno je u padu ruski nogomet jer je reprezentacija ostala bez Svjetskog prvenstva i klubovi bez evropskih takmičenja, te je većina stranih nogometaša napustila rusku ligu.

“Ruski nogomet je u komi”, poručila je Zarema Salihova, supruga vlasnika moskovskog Spartaka, nakon što je Ašot Kačaturan podnio ostavku na mjesto prvog čovjeka ruske lige.

“Mislim da je Kačaturan brzo shvatio da se liga ne može oživjeti, a kamoli reformisati. Zašto bi bio odgovoran za procese koje sam nije pokrenuo? Ko god sad da dođe, sumnjam da će ruska liga biti samostalna”, rekla je Salihova i dodala:

“Prije događaja u februaru Rusija je bila na 36. mjestu FIFA-ine liste. Ono što će se dogoditi za nekoliko godina je zastrašujuće. Biti u rangu s Iranom, Indijom i Pakistanom nije najbolja perspektiva…”