Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Energoinvest d.d. ima probleme s naplatom poslova u Iraku

enes cengic

Energoinvest d.d. Sarajevo već duže vrijeme posluje otežano. Postoji više razloga za to, a jedan od najvećih tekućih problema je nemogućnost naplate naših potraživanja za urađeni posao u Iraku, regija Kurdistan, gdje nam lokalne vlasti duguju 11 miliona USD – izjavio je za Fenu direktor ove kompanije Enes Čengić.

Predstavnici Sindikata Energoinvesta već duže vrijeme traže isplatu izostalih primanja i ostavku direktora Energoinvesta kojem mandat ističe krajem ovog mjeseca.

Postupak izbora i imenovanja novog direktora je u toku i on je u nadležnosti vlasnika, odnosno Vlade FBiH, kazali su u ovoj kompaniji.

Protekle sedmice su uspjeli isplatiti plaću za oktobar 2015. godine, a jučer su uplatili topli obrok i troškove prijevoza za januar 2016.

Iz Uprave Energoinvesta navode da razumiju teško stanje u kojem se nalaze zaposlenici, te napominju da ulažu maksimalne napore da isplate zaostale obaveze prema zaposlenicima. Očekuju od Sindikata da ima razumijevanja, te da bude podrška kako bi zajedno prevazišli tešku situaciju.