Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potpisan ugovor

“Euroasfalt na ovoj dionici neće probiti budžet, što je vrlo interesantno u zadnje vrijeme”

autoceste fbih – ugovor (1)

Potpisan Sporazum o realizaciji projekata iz Programa prijateljskog okruženja u sklopu izgradnje autoceste Koridora Vc, dionica Tarčin – Ivan

U operativnom uredu JP Autoceste FBiH u Sarajevu danas je upriličeno potpisivanje Sporazum o realizaciji projekata iz Programa prijateljskog okruženja u sklopu izgradnje autoceste Koridora Vc, dionica Tarčin – Konjic, poddionica Tarčin – Ivan, lot 1 „Tarčin – ulaz u tunel Ivan“ i lot 2 „tunel Ivan“ između JP Autoceste FBiH, Općine Hadžići i bh. kompanije Euro- Asfalt d.o.o. Sarajevo.

Sporazum su potpisali Elmedin Voloder, v.d. direktor JP Autoceste FBiH, načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i izvođač radova Hamed Ramić, direktor Euro – Asfalt d.o.o. Sarajevo.

Direktor JP Autoceste Federacije Elmedin Voloder kazao je da su ovakvi sporazumi sami po sebi praksa na cijelom području FBiH, tamo gdje se gradi Koridor 5c.

„Radeći do sada na ovome projektu imali smo jako dobro razumijevanje, od mještana koji su u okruženju gradilišta, od službi Općine Hadžići, i izrazio bih zadovoljstvo, do sada, i nadam se da će tako ostati i do kraja. Vrlo značajno za ovu dionicu jeste da se ona gradi u predviđenom roku i da će biti završena na vrijeme. Budžet raspoloživi neće biti probijen, što je vrlo interesantno u zadnje vrijeme, obzirom na druge dionice koje se izvode sa dosta poteškoća, gdje je vrijeme izvođenja radova startno duže, odnosno cijena koštanja veća“, izjavio je Voloder.

Ovim sporazumom vrijednim blizu milion eura utvrđena je lista projekata prema potrebama mjesnih zajednica koje gravitiraju području na kojem se izvode radovi, stoji između ostalog u saopćenju Autocesta FBiH.