"krađa" putnika

Evo ko je najviše profitirao od kraha tuzlanskog aerodroma. Reagovali iz Tuzle

wizz-air-avion
Foto: Fokus/Arhiv
Ilustracija

Vlada TK je obezbjedila 2,5 miliona KM za subvencije aviokompanije koja će uspostaviti linije sa Aerodroma Tuzla

Wizz Air je nedavno ugasio bazu na Aerodromu Tuzla i ukinuo većinu linija, a Ryanair je obustavio letove s ovog aerodroma. Zbog toga je promet dramatično pao.

Natalija Trivić, direktorica Aerodroma Banja Luka je najavila da će aerodrom ove godine imati preko 500.000 putnika.

No, ono što je interesantno je da je izjavila da smatra da će većina putnika iz Tuzle putovati preko Banja Luke nakon što je Wizz Air ukinuo bazu u Tuzli.

Ovo ima smisla za putnike Wizz Aira i Ryanaira obzirom da se radi o niskotarifnim kompanijama (LCC) koje nemaju letove iz Sarajeva.

No, Sarajevo će također preuzeti dobar dio putnika Tuzle, dok će se dobar dio prebaciti na automobile i autobuse.

Trivić je objavila da putnici za Banja Luku u ovom momentu najviše putuju za Memmingen, Beč i Dortmund. Trivić kaže da se na ove tri destinacije traži karta više.

Javni poziv za uspostavljanje redovnih linija sa Aerodroma Tuzla

Aerodrom Tuzla je reagovao te je objavio Javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za uspostavu redovnih zračnih linija na JP “Međunarodni aerodrom Tuzla” d.o.o.

Tekst Javnog poziva može se preuzeti kod JP “Međunarodni aerodrom Tuzla” d.o.o. i to slanjem zahtjeva, potpisanog od strane ovlaštene osobe zainteresiranog ponuđača za preuzimanje elektronskom poštom, na e-mail adresu: office@tuzla-airport.ba.

Podsjećamo, Vlada TK je obezbjedila 2,5 miliona KM za subvencije aviokompanije koja će uspostaviti linije sa Aerodroma Tuzla. Ovim subvencijama omogućit će se da putnici mogu nabaviti jefitnije karte.

Poziv je objavljen jučer i bit će otvoren deset dana.

Detalji Javnog poziva dostupni su OVDJE