Evropski pokret u BiH partner 7. Sarajevo Business Foruma

bih-eu34

Sedmi “Sarajevo Business Forum” (SBF), ove godine pod pod motom “One Region, One Economy”, organizirat će Bosna Bank International (BBI) Sarajevo u saradnji sa Islamic Development Bank Group, pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine te uz podršku Ministarstva vanjskih poslova, Vijeća ministara, entitetskih i kantonalnih vlada, Vanjskotrgovinske komore BiH i mnogih kompanija u BiH.

– SBF je odavno postao snažan domaći brend, koji na najbolji način na internacionalnom i međunarodnom nivou prezentira BiH i njene ogromne privredne i društvene kapacitete. Stoga smo više nego zadovoljni što ćemo i mi od ove godine biti dio ove pozitivne, regionalne, ali i globalne priče, ispričane i osmišljene u BiH – istakao je predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo.

Generalni direktor BBI banke Amer Bukvić kazao je, prilikom današnjeg susreta s predstavnicima Evropskog pokreta u BiH, da je cilj SBF-a uvezivanje i predstavljanje prirodnih i ljudskih resursa regiona te otvaranje vrata regionalnim kompanijama za izlazak na druga tržišta.

Bukvić je dodao da je neophodno da se zainteresiranim društvenim subjektima, koji imaju dobre poslovne ideje, omogući kontakt s potencijalnim investitorima, a SBF je, kako je rekao, idealna prilika za to.

Zaključio je da su stoga Evropski pokret, sa svojom mrežom lokalnih zajednica i poslovnih partnera, ali i drugi društveni odgovorni subjekti iz cijele BiH koji mogu doprinijeti daljnjem osnaženju i promoviranju SBF, dobrodošli i poželjni partneri.

Evropski pokret u BiH također podržava i ističe značaj održavanja “Foruma 16+1”, koji će, spojen sa SBF-om, biti najveći i najznačajniji biznis forum ove godine, ne samo u BiH nego u široj regiji zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope, saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH.