Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FIPA i Svjetski savez dijaspore organiziraju Biznis forum u aprilu

fipa (4)

Agencija za unapređenje stranih investicija (FIPA) BiH i Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine organizirat će 21. aprila u Sarajevu Biznis forum s ciljem promocije BiH kao investicione destinacije, prezentiranja mogućnosti za ulaganja i privlačenje stranih investicija.

FIPA uspješno surađuje sa Savezom dijaspore i naglašava značaj bh. dijaspore, s obzirom na njihov broj u inostranstvu, na njihovo stečeno znanje i vještine, poslovne kontakte koje su ostvarili kroz djelovanje i rad.

Naglašen je i značaj ostvarenih kontakata sa institucijama zemalja u kojima djeluje, te kapital i poslovni rezultati po kojima je veliki broj postao prepoznatljiv u inostranoj poslovnoj zajednici.

Bh. dijaspora ima značajan broj istaknutih privrednika koji bi mogli dati svoj doprinos razvoju BiH, te stoga zaslužuju da im se posveti posebna pažnja, saopćeno je danas iz FIPA-e.

Na ovom skupu bit će predstavljeni mali i srednji projekti iz turizma, poljoprivrede, metalskog sektora te tekstilnog sektora, koji bi mogli biti interesantni dijaspori i njihovim poslovnim partnerima koji će prisustvovati forumu.

Ovom forumu trebali bi prisustvovati predstavnici Vijeća ministara BiH, FIPA-e, Svjetskog saveza dijaspore, Ministarstva ljudskih prava i izbjeglica BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH, općina te privrednici iz BiH i inostranstva.