Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Učenici Prve bošnjačke gimnazije potiču kupovinu domaćih proizvoda

ucenici_bosnjacke_gimnazije_sabic

Ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić razgovarao je danas s učenicima Prve bošnjačke gimnazije Edinom Jahićem i Sarom Peksin angažiranim na Projektu građanin o temi “Kupujmo domaće”, koji se i ove godine realizira u okviru praktičnog dijela CIVITAS programa.

Učenici sarajevske gimnazije, ali i svih drugih srednjih škola, ohrabreni su da odaberu problem iz svoje zajednice, istraže postojeće mjere javne politike, razviju rješenja koja predstavljaju nadležnim institucijama, kao i da kreiraju akcione planove za implementaciju rješenja.

Ovu priliku učenici su iskoristili priliku da urade intervju s ministrom Šabićem postavili mu brojna pitanja vezana za proizvodnju i kupovinu domaćih proizvoda, a ministar je pohvalio odabir teme smatrajući je izuzetno važnom za buduće generacije.

Realizacijom ovog projekta, učenicima je cilj dati doprinos u poticanju kupovine domaćih proizvoda, a time indirektno i buduće proizvodnje ovih proizvoda, jer su svjesni njihovog značaja i uticaja na unapređenje privrednog razvoja BiH, saopćeno je iz Press služba KS.