Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Firma “Finius” se bavi od prodaje namještaja do računovodstva

finius

Banjalučka firma “Finius”, u jednu ruku, je jedinstvena u Bosni i Hercegovini.

Rijetko koji privredni subjekt u našoj zemlji se bavi tako raznolikim dijapazonom poslovanja kao što to čini “Finius”.

To je bio i razlog zbog čega smo obavili i razgovor sa rukovodstvom ove firme.

Koliko firma “Finius” dugo djeluje i odakle ideja za takvim širokim spektrom poslovanja?

Preduzeće „Finius“ d.o.o osnovano je 2013. godine. Sama potreba na tržištu za consulting uslugama iz oblasti osnivanja preduzeća i drugim pravnim i računovodstvenim savjetima inicirala je osnivanje preduzeća. Kako se povećavao broj klijenata računovodstvenih i pravnih usluga, tako se proširivao krug djelatnosti sa kojima je preduzeće „Finius“ d.o.o. imalo doticaj. S obzirom na to, preduzeće je počelo da se bavi prodajom visokokvalitetnog namještaja, prvenstveno prodajom kreveta za spavaće sobe, koji su prije svega, namijenjeni izvozu, a naše preduzeće ih ekskluzivno prodaje na našem tržištu.

Oglas-Bisnode-BH-741x200-maj

Možete li nam reći kakve sve usluge firma “Finius” pruža?

Preduzeće ima širok spektar usluga kojima se bavi. To su prvenstveno usluge iz oblasti registracije preduzeća, pravne usluge u zavisnosti od potreba klijenta, računovodstvene usluge, razne usluge iz oblasti marketinga, izrada biznis planova i elaborata, savjetovanje za poslovno upravljanje i sl.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

U budućnosti nemamo namjeru da širimo spektar djeltnosti, ono što planiramo jeste da proširujemo broj klijenata za pojedine usluge, kao i da se više posvetimo prodaji spomenutih kreveta, kao bi u ovoj oblasti postali dominantni na tržištu BiH.

Koje su najveće prepreke s kojim se susrećete pri poslovanju? Da li su to visoki državni nameti, ili su to problemi druge vrste?

Pored spomenutih visokih nameta države, istakli bismo takođe nelikvidnost privrednih subjekata u BiH koja na području naše države postaje sve izraženija.