Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fly Fly Travel za kratko vrijeme postao je prepoznatljiv brend u BiH

Fly Fly Travel BH 6

Jeftine avio-karte i povoljniji turistički aranžmani agencije “Fly Fly Travel” sada su dostupni i građanima Bosne i Hercegovine.

Radi se o agenciji koja posluje od 2009. godine i koja se za kratko vrijeme pozicionirala među vodećim turističkim agencijama.

Razgovarali smo sa vlasnicom Fly Fly Travel BH, Arnelom Hadžović koja je od nosioca franšize, postala i jedan od partnera Fly Fly Travela.

Govoreći o tome kako se odlučila prvenstveno da postane primalac njihove franšize, Arnela Hadžović kaže da se za “Fly Fly Travel” odlučila jer se radi o kompaniji koja je prepoznatljiv brend na tržištu, koja ima razrađen sistem rada i široku paleta proizvoda u ponudi.

Od sljedeće godine građanima BiH će biti dostupna cjelokupna paleta proizvoda i usluga koju nudi Fly Fly Travel.

Fly Fly Travel nije samo turistička agencija, mi smo velika grupacija, što ćete se sami i uvjeriti u naradnom periodu našeg rada.

 

Fly Fly Travel će od sljedeće godine početi i sa prodajom svojih franšiza u BiH, preko matičnog ureda u Sarajevu. Samim tim će svim onim osobama koje se žele baviti turizmom, a nisu sigurni da li će uspjeti ili da li imaju dovoljno znanja za isti posao, biti omogućena kupovina franšiza za bilo koji dio BiH.

Svim nosiocima franšiza biće omogućena obuka, te na raspolaganju cjelokupna podrška, znanje i iskustvo ove kompanije, koja je već dokazala svoj uspjeh na različitim tržištima.

“Nešto što do sada nema na bosanskohercegovačkom tržištu je i Fly Biz program za pravna lica (Business Cooperation Agreement ) koji će svim klijentima Fly Fly Travel-a biti dostupan besplatno. I već prilikom prve kupovine, na karticama koje su personalizovane, klijenti će dobijati poene bez obzira kojom avio kompanijom odluče da lete dobijat će poene i na loyaliti karticama te avio kompanije, ali i kod nas na našim karticama, što prestavlja duple poene a te iste poene mogu iskoristiti već pri sljedećoj kupovini avio karte, aranžmana, rezervacije hotelskog smještaja ili čak iskoristiti za reklamiranje u našem magazinu”, objašnjava Hadžović.

Naglašava da će ovo biti jedina agencija u BiH koja će pored prodaje aranžmana, karata, imati i dodatne bonove za putovanja.

Samim otkupom franšize i inauguracijom poslovnice naš primarni target je bio da se prilagodimo tržištu kako cijenama, tako i kvalitetom usluga i da u narednima godinama opravdamo povjerenje koje nam je dato ovim ekskluzivnim projektom, te da ispitamo dodatno tržište za ulazak cjelokupnih paleta proizvoda”, ističe Hadžović, dodajući da su ponosni na već postignuti uspjeh samim tim što su uspjeli dovesti u BiH veliku kompaniju poput njih koja posluje sa više od 30 poslovnih jedinica u Srbiji, zatim Podgorici, Istanbulu, Rijeci, Beču, Ljubljani, Makedoniji,itd…

Nikšić i Hadžović: Svim nosiocima franšiza biće omogućena obuka

 

Inače, glavna djelatnost kompanije “Fly Fly Travel” je prodaja avio karata, ali se bavi i prodajom vrlo kvalitetnih turističkih aranžmana. Usljed dobre pozicioniranosti na tržištu posvetila se i zastupništvu poznatih avio kompanija, među kojima su Sky Work, Olymipic Air, Mistral Air i Tap Portugal, a danas su to Pegasus Airlines, Aegean Airlines, TAROM, Belavia i Air Cairo.

Zbog neraskidive veze sa avijacijom, kompanija je osnovala i svoj obrazovni centar Fly Fly Academy, koji nudi program obuke za kabinsko osoblje, odnosno stjuardese, stjuarte i pilote, kao i obuku za prodaju avio-karata i aranžmana.

Obuka za prodaju avio-karata i aranžmana provodi se u sjedištu kompanije u Beogradu, što također ulazi u obavezni “paket” podrške davaoca franšize.

“U sklopu kompanije egzistira i Fly Fly Academy, centar za obuku kadrova za civilnu avijaciju. To je jedan ekstremno profesionalan i studiozan program koji polaznike istog educira u tom kontekstu i priprema za potencijalna zaposlenja u svim velikim svjetskim avio-kompanijama”, objašnjava Hadžović.

Ono što je interesantno je činjenica da je Fly Fly Travel jedina agencija u regionu koja posjeduje svoj magazin, Fly & Travel Inflight Magazine, mjesečnik koji donosi tekstove o turizmu, civilnoj avijaciji, putovanjima i zanimljivostima iz cijelog svijeta.

Pored svega toga, u Beogradu je otvoren i prvi Fly Fly Shop, u kome se prodaju makete aviona poznatih svjetskih avio kompanija, a sličan će biti otvoren i u sklopu poslovnice u Sarajevu.

“Pored maketa aviona u shopu će se moći naći i mjerači težine prtljaga što će biti dodatna olakšica za sve one koji pretjeraju prilikom pakiranja svojih kofera, kao i razne druge asesoare i pomagala za putovanja”, kaže Hadžović.

Za vrlo kratko vrijeme Fly Fly Travel BH je postao prepoznatljiv i u Bosni i Hercegovini, postoji veliko interesovanje za ponude ove agencije, a tek smo krenuli sa promocijama i marketinškim projektima u BiH.

To je samo početak, jer u narednom periodu slijedi širenje. Sve one koji su zainteresovani za naše usluge, kao i palate proizvoda koje nudimo mogu nam se obratiti putem našeg maila sarajevo@flyflytravel.com.