Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fondacija Mozaik: Za 100 najboljih projekata mladih po 3.000 KM

fondacija mozaik
FOTO E. B.

Fondacija Mozaik je zvanično započela svoju desetogodišnju strategiju, M-zonu društvenog poduzetništva, kroz koju će osigurati priliku za obrazovanje u oblasti društvenih inovacija i društvenog poduzetništva za 50.000 mladih ljudi, podržati 1.000 društveno inovativnih projekata i investirati u 500 najuspješnijih mladih koji će pokrenuti 500 društvenih biznisa.

Stopa nezaposlenosti u Bosni i Herzegovini je visoka, a nezaposlenost mladih najviša u Evropi – čak 63%. Bosna i Hercegovina hitno treba nove, pozitivne i hrabre ideje koje će kreirati dobru ekonomiju, a mi vjerujemo da su nosioci tih ideja upravo mladi.

Stoga ćemo u M-zoni mladima od 17 do 35 godina, pored finansijske podrške, obezbijediti i neophodnu tehničku i mentorsku podršku, a sve s ciljem razvijanja društveno inovativnih projekata i pokretanja održivih društvenih biznisa.

Tako će mladi koji su naša sadašnja budućnost, učiniti našu zemlju boljim mjestom za život i postati uzor drugima.

zoran puljic

Puljić: Vjerujemo da postoji prečica

– Društveni okoliš nam je ugrožen. Imamo mnogo socijalnih problema, društvo je obeshrabreno. Ali, vjerujemo da postoji prečica. To je “dobra ekonomija”. Dobra ekonomija je poštena ekonomija, ona koja nije korumpirana. Naša dosadašnja iskustva pokazuju da mladi ljudi nisu korumpirani i predstavljaju izuzetan potencijal, kaže Zoran Puljić, direktor fondacija Mozaik.

Ovogodišnjim javnim pozivom u M-zonu društvenog poduzetništva, od 14. marta do 14. aprila 2016. godine, pozivaju se pošteni, ambiciozni, skromni, nepokolebljivi, strastveni i empatični mladi od 17 do 35 godina iz cijele Bosne i Hercegovine.

Ulaskom u M-zonu imaće priliku realizovati društveno inovativni projekat koji nudi nova i bolja rješenja za stare probleme, usmjeren je na opće dobro i uključuje i osnažuje sve one kojih se taj problem tiče.

Ove godine 100 najinovativnih društvenih projekata će biti finansirano u iznosu od po 3.000 KM. Najuspješniji mladi će dobiti šansu da pokrenu i vlastiti društveni biznis.

Poziv ostaje otvoren mjesec dana, a mladi se mogu prijaviti putem linka za M-zonu http://www.m-zone.study/.

Za više informacija posjetite FB stranicu Fondacija Mozaik ili web stranicu www.mozaik.ba.