Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Američki proizvođač automobila

Ford obustavlja poslovanje u Rusiji zbog rata u Ukrajini

Ford Sollers EcoSport_3

Ford Motor Co. saopćio je u utorak da je zbog ruskog napada na Ukrajinu obavijestio investicionog partnera Sollers da odmah obustavlja poslovanje u Rusiji do daljnjeg

Američki proizvođač automobila Ford obustavlja poslovanje u Rusiji zbog rata Moskve u Ukrajini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ford Motor Co. saopćio je u utorak da je zbog ruskog napada na Ukrajinu obavijestio investicionog partnera Sollers da odmah obustavlja poslovanje u Rusiji do daljnjeg.

Iz Forda su također naveli da nemaju značajnih operacija u Ukrajini.

U saopćenju se navodi da će Fordov fond poslati donaciju od 100.000 dolara Globalnom fondu za pomoć Ukrajini za humanitarnu pomoć.

Američka kompanija za proizvodnju motocikala Harley-Davidson također je zbog ruskog napada na Ukrajinu obustavila svoje poslovanje u Rusiji i sve isporuke svojih motocikala u tu zemlju.

Ruska vojna operacija u Ukrajini u utorak je ušla u šesti dan, a civili snose najveći teret oružanih sukoba. Najnoviji izvještaji govore da se ruske snage kreću prema glavnom gradu Kijevu, dok su u ostalim gradovima poput Harkova jutros nastavljena raketiranja.

Zapadne države odgovorile su sankcijama prema Rusiji, a ta zemlja je dodatno izolovana nakon što je avionima njenih kompanija zabranjeno letenje u evropskom i kanadskom zračnom prostoru, dok je određen broj ruskih banaka izbačen iz međunarodnog bankarskog sistema SWIFT.