Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Stižu nam sunčani dani, ali pripremite se na jutarnje minuse

Mostar – popularno turističko odredište, posebno tijekom proljeća
10.04.2021., Mostar - Lijepo vrijeme i proljece primamilo domace, ali i strane turiste u Stari grad kojih je svakim danom sve vise. rDenis Kapetanovic/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura zraka danas uglavnom između dva i osam, na jugu do 12 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a više oblačnosti očekuje se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima zemlje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus dva stepena Celzijusova, na jugu do tri. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i osam, na jugu do 12 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno prijepodne. Smanjenje oblačnosti očekuje se u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura zraka oko minus četiri, a najviša dnevna oko četiri stepena.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva magle može biti po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Naoblačenje se očekuje u noći na petak. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus dva, na jugu do tri. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet stepeni, na jugu zemlje do 12.

U petak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana moguća je slaba kiša u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Bez padavina u sjevernim područjima. Vjetar slab, prije podne jugo. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i jedan stepen, na jugu zemlje do pet. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam , na jugu zemlje do 12.

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje snijeg ili susnježica. Kiša na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni.