Biznis

Pomoć kratkog daha

Glencore mostarskom Aluminiju platio struju i sirovine za četiri dana

04/07/2019

"Mi novca za rad nemamo! To će, ujedno, biti i posljednji put da oni koji su previše puta čuli kako se gasimo, čuju rad naših pogona"

Uprava Aluminija d.d. Mostar priopćila je u četvrtak kako je Glencore osigurao finansijska sredstva za kupnju struje i sirovina za rad tog kombinata za sljedeća četiri dana.

– Taj potez našega dugogodišnjeg partnera i potencijalnog investitora na tragu je posljednjega pokušaja iznalaženja rješenja za naše preživljavanje. Naime, premda je prvotno planiran za petak, termini za sastanak čelnih ljudi Glencorea i vrha Vlade FBiH usklađeni su za ponedjeljak, a tada će se posljednji put pokušati postići dogovor u svezi s cijenom električne energije za nastavak poslovanja Aluminija – navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako Uprava mostarske kompanije nije previše optimistična glede spomenutog sastanka zbog, kako ocjenjuju, previše udaljenih stajališta.

– Mi nemamo mjesece za dubinska snimanja! Mi novca za rad nemamo! To će, ujedno, biti i posljednji put da oni koji su previše puta čuli kako se gasimo, čuju rad naših pogona. Ako u ponedjeljak rješenje ne bude na stolu, buka iz naših proizvodnih hala preći će u itekako glasnu tišinu – zaključuje se u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.