Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pomoć poljoprivrednicima

Grad Cazin subvencionira troškove jesenje sjetve pšenice

zitarice-psenica-polje

U vrijeme kada svi prognoziraju da će kriza u svijetu potrajati i čak se produbiti, jedina nam je šansa da se okrenemo sami sebi i učinimo sve da ne ovisimo ni od koga, bar kada je u pitanju proizvodnja hrane

S ciljem ublažavanja utjecaja globalne ekonomske krize, poskupljenja energenata i repromaterijala – sjemena i umjetnog gnojiva, Grad Cazin će subvencionirati troškove jesenje sjetve pšenice.

Subvencionirat će se nabavka sjemena i umjetnog gnojiva za sve poljoprivredne proizvođače koji se prijave, i to za pola hektara. Do sada se prijavilo više od 400 osoba, odnosno gazdinstava, s ukupno oko 200 hektara.

-Pozivamo i ostale gradove i općine, posebno federalne vlasti da pomognu poljoprivrednim proizvođačima. U vrijeme kada svi prognoziraju da će kriza u svijetu potrajati i čak se produbiti, jedina nam je šansa da se okrenemo sami sebi i učinimo sve da ne ovisimo ni od koga, bar kada je u pitanju proizvodnja hrane. Pomoć poljoprivrednicima nije milostinja, nego pametno ulaganje od kojeg će svi imati koristi -naveli su iz Grada Cazina.

Inače, Grad Cazin je i 2020. godine nakon početka pandemije korona virusa subvencirao sjetvu više poljoprivrednih kultura, a tada je svim proizvođačima koji su to željeli bio zagarantiran i otkup proizvoda.