Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odluka vlade

Srbija ograničila cijenu hljeba i peleta

pelet – pixsell
02.02.2017., Slobodnica, Slavonski Brod - Tvrtka Euro-tim vlasnika Darka Grivicica ulozila je tri milijuna kuna u novu liniju postrojenja za proizvodnju peleta u Slobodnici. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Vlada Srbije je donijela i Uredbu o ograničenju visine cijene peleta kojom maksimalna maloprodajna cijena peleta ne smije prelaziti 38.000 dinara (635 KM) po toni u svim pakovanjima

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Srbije usvojena je Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hljeba od brašna “T-500“. Nova Uredba donijeta je u cilju dalje zaštite životnog standarda stanovništva Republike Srbije, imajući u vidu da tržište još uvijek nije stabilizovano.

Uredbom se uređuje obavezna proizvodnja i promet hljeba, maksimalna visina marži, remitenda i rokovi plaćanja privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom hljeba.

Novom Uredbom ograničena je maloprodajna cijena hljeba od brašna T-500, na 53,50 dinara (0,90 KM), dok je maksimalna proizvođačka cijena ograničena na 45,88 dinara.

Ova uredba primjenjuje se od 9. avgusta i važiće 30 dana.

Vlada Srbije je donijela i Uredbu o ograničenju visine cijene peleta kojom maksimalna maloprodajna cijena peleta ne smije prelaziti 38.000 dinara (635 KM) po toni u svim pakovanjima. Uredba je donijeta u cilju sprečavanja poremećaja na tržištu koja može ugroziti energetsku bezbjednost Republike Srbije, ograničava cijena u trgovini na malo peleta. Uredba važi 90 dana od dana stupanja na snagu.

Vlada je donijela i Odluku o privremenom ograničenju izvoza određenih drvnih sortimenata od bitne važnosti za Republiku Srbiju na period od 6 mjeseci i uvela privremeno ograničenje izvoza određenih drvnih sortimenata, porijeklom iz Republike Srbije, u cilju sprečavanja kritične nestašice ovih proizvoda, odnosno ublažavanja posljedica takve nestašice u Republici Srbiji. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srbije”.