Građani pomažu spašavanju tuzlanske Dite

dita

Podrška novoj medijskoj kampanji za tuzlansku Fabriku deterdženata Dita dolazi sa svih strana, a proizvodi Dite na domaćim policama prepoznatljiviji su nego ikad. Dita već više od godinu posluje u stečaju, te nema prihoda koji bi mogli biti planirani za reklame, piše Oslobođenje.

Tu je do izražaja došla virtuelna zajednica kroz koju su na društvenim mrežama ponovo aktuelizirane reklame Ditinih proizvoda, koje su već polučile rezultate.

– U ovom trenutku imamo na desetine mailova sa konkretnim ponudama za reklamu. Upravo kroz ovu kampanju smo dogovorili i 15 bilbord-reklama širom BiH, koje će uskoro biti postavljene. Naši troškovi su minimalni, tako da se zajednica zaista pokazala voljnom da pomogne, kazao je Almir Bajrić, zamjenik stečajnog upravnika u Diti.

Pojačano prisustvo proizvoda Dite u medijskom prostoru dovelo je i do povećanja interesa za kupovinu Dite.

– To je sve povezano jedno s drugim. Ovo je jasan pokazatelj da smo mi prepoznatljiv proizvodi i da imamo mjesto na domaćem tržištu. Upravo zbog svega toga javili su nam se i ljudi koji su nekada davno iskazali interes za kupovinu Dite i sada se interesuju o progresu koji smo napravili, dodao je Bajrić.

Nakon ove kampanje u Diti očekuju i povećanu potražnju za proizvodima, što bi trebalo povećati i profit, koji Dita, kako nam je kazao Bajrić, planira investirati u proizvodni proces i time trajno uticati na položaj Dite na tržištu, a povećat će joj i vrijednost, što bi direktno moglo uticati i na prodaju Dite. Cijena Dite u stečaju je oko 13 miliona KM.