Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Green Group Bosnia d.o.o.

Grujičić: Učinit ću sve da fabrika krompira u Srebrenici nastavi s radom

kromp (1)
Fabrika za preradu krompira u Srebrenici / FOTO: Klix.ba

Moja prepostavka je da je ovo privremeno zatvaranje, baš kako su i naglasili iz fabrike

Fabrika za preradu krompira u Srebrenici u vlasništvu Green Group Bosnia d.o.o. prošle sedmice je obustavila proizvodnju zbog nedostatka sirovine.

Menadžerica prodaje u toj kompaniji Nada Pavlović medijima je kazala da zbog velikog poskupljenja sirovina i repromaterijala ta fabrika nije više rentabilna.

-Više od 80 radnika je radilo u proizvodnji, nažalost oni su poslani na biro. Bili smo prinuđeni da privremeno obustavimo proizvodnju. Fabrika se ne gasi, ali trenutno moramo samo da zaustavimo proizvodnju – kazala je Pavlović.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić kazao je u obraćanju odbornicima Skupštine opštine da će učiniti sve da fabrika nastavi s radom.

– Moja prepostavka je da je ovo privremeno zatvaranje, baš kako su i naglasili iz fabrike, a razlog je što u proteklom period nisu obezbijedili kvotu koja im je neophode za uvoz krompira iz inostranstva, jer uvozom povećavaju količinu krompira odnosno sirovine čija je cijena povoljnija iz uvoza nego što je u BiH. Moja prepostavka je da nedostaje sirovina koju su oni tražili da uvezu iz inostranstva. Razgovarat ću s menadžmentom fabrike i učinut ću sve da fabrika nastavi proizvodnju – rekao je Grujičić.