Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Hercegovačkim mališanima Konzum osigurao bolje uvjete za njegu

23/07/2015

Konzum d.o.o. Sarajevo donirao je jučer Službi za psihofiziološke i govorne poteškoće Doma zdravlja Mostar dvije ortopedske stolice „Mia“. Ove stolice pomažu djeci koja imaju smetnje pri kretanju i zbog nestabilnosti glave i trupa ne mogu sjediti bez fizičke pomoći stručnog medicinskog osoblja.

„Ova donacija mnogo nam znači. Do sada je u Mostaru postojala samo jedna ortopedska stolica, a usluge Službe koristi veliki broj djece iz Mostara i okruženja kojih je, nažalost, svakim danom sve više. Veoma smo zahvalni kompaniji Konzum koja je prepoznala naše potrebe i ovom donacijom stvorila bolje uvjete za rad, te našim korisnicima pružila šansu za napredak“, istakla je Irina Pandža, magistar logoped.

Donacija je značajna ne samo Službu za psihofiziološke i govorne poteškoće Doma zdravlja, već i za grad Mostar, ali i područje Hercegovine.

„Raduje nas što smo u prilici darovati dvije ortopedske stolice onima kojima je to zaista potrebno. Posebno smo sretni što smo roditeljima olakšali svakodnevnicu jer mališane više neće morati voditi u druge gradove na rehabilitaciju, već će im u Mostaru pružiti pažnju, te pomoći da ostvare napredak. Mnogo nam znači što znamo da ovom donacijom barem malo pomažemo onima kojima je pomoć istinski potrebna i iskreno se nadam da će ortopedske stolice olakšati posao uposlenicima Službe za psihofiziološke i govorne poteškoće mostarskog Doma zdravlja. Konzum će i u budućnosti pomagati ovu, ali i sve druge institucije u Hercegovini koje se susreću s nedostatkom osnovnih sredstava za rad“, naglasio je Darko Drežnjak, direktor maloprodaje Konzuma za regiju Hercegovina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.