Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hotel Holiday traži radnike, evo koja su im zanimanja potrebna

hotel holiday

Grupacija Europe poziva sve radnike Holiday Sarajevo HTD u stečaju da apliciraju na otvoreni konkurs, javlja Oslobođenje.

Legendarni sarajevski hotel Holiday Inn, koji je, nakon gubitka licence, ime promijenio u Holiday Sarajevo, konačno ima novog vlasnika, i to Europe grupaciju. Dakle, hotel će u budućnosti poslovati u sklopu pomenute grupacije, u koju spadaju hoteli Europe, Art, Astra i Astra Garni Sarajevo, čiji je vlasnik Rasim Bajrović. Kako se saznaje, sutra će biti upriličeno svečano otvorenje, a radnici su jučer prali prozore, uređivali okolne prilaze…

Vlasnik hotela do sada je bila austrijska HETA koja je u martu ove godine raspisala javni konkurs za prodaju objekta. Prema tadašnjim procjenama, vrijednost hotela je bila 28 miliona KM. U igri je bilo nekoliko ponuđača, pa su tako pismo namjere slali i biznismeni iz Turske, ali i Alija Budnjo, vlasnik kompleksa hotela na Ilidži.

Svakako je pozitivna stvar što se u hotelu Holiday, simbolu Olimpijade, ali i nekih ružnih događaja u novijoj historiji, dešavaju promjene. Ali, ne može se izostaviti jedno od glavnih pitanja: šta će biti sa radnicima koji su dobili otkaz i poslati su na biro. Među njima je mnogo onih koji su u hotelu počeli raditi još davne 1984. godine. Za hotel Holiday vežu se brojne afere, a svakako je u javnosti najpoznatija ona koja se tiče utaje poreza u višemilionskom iznosu.

Općinski sud u Sarajevu je bio zatvorio hotel zbog sumnje da je uprava Holiday Resorta na čijem je čelu Alen Čengić, vlasnik restorana Park prinčeva, utajila porez. Među optuženima je i nekoliko bivših radnika hotela. Nedugo zatim, počeo je stečaj. Stečajni upravitelj Muhamed Mahmutović jučer nije želio potvrditi da je Europe grupacija novi vlasnik. Kazao je da čeka zvanični dokument o novom kupcu.

Konkurs

Jučer je u printanim medijima objavljen konkurs za prijem u radni odnos na mjesta: kuhar, šef recepcije, konobari, sobarice, šankeri, higijeničarke, računovodstvo, slastičar i obezbjeđenje. Grupacija Europe je objavila konkurs.

Potrebni uslovi su: odgovarajuća stručna sprema, radno iskustvo od najmanje pet godina, te poznavanje jednog stranog jezika i rada na računaru. U konkursu je posebno istaknuto da se pozivaju svi radnici Holiday Sarajevo HTD u stečaju da apliciraju na ovaj konkurs. Također, iznajmljuje se i 12 poslovnih prostora u lobbyu hotela Holiday.