Rummenigge potrvdio: Gotze je blizu povratka u Dortmund

gotze

Veznjak Bayerna Mario Götze, prije tri godine u Dortmundu proglašen je izdajnikom kad je iz Borussije za 37 miliona eura u statusu velike zvijezde prešao u Bayern. Navijači su poludjeli, spaljivali su njegove dresove i od omiljenog sina Žutog zida, postao je persona non grata u Dortmundu.

Međutim, strijelac jedinog gola u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. u Bavarskoj nije opravdao očekivanja. U prve dvije godine zabio je 15 golova, a samo šest lani.

Posljednjih sedam dana mediji su špekulirali da bi Götze mogao u Liverpool, kod svog omiljenog trenera Jurgena Kloppa, ali Bavarci su tražili previše i Klopp je digao ruke od transfera, tako da je veznjak sad najbliži povratku kući na Westfalen.

Njemački mediji pišu kako bi 24-godišnji veznjak za 24 miliona eura mogao nazad u Borussiju, a da sve to nisu samo medijska naklapanja potvrdio je i direktor Bayerna Rummenigge.

”Istina, pregovaramo s Borussijom. Razgovarali smo i s Marijevim agentom, ali posao još uvijek nije gotov. Moramo se dogovoriti oko odštete. Mario je već tri godine u Bayernu, ali nije se najbolje snašao. Nisam iznenađen što želi otići, Ima 24 godine, mlad je i mora igrati redovno.”

Ako se transfer i dogodi, bit će zanimljivo vidjeti kako će navijači žuto-crnih reagirati na povratak sina razmetnog.