Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hoteli u Kataru žele osoblje iz BiH

ritz2 – katar

Hotel Ritz Carlton Sharq Village, u glavnom gradu Katara Dohi, raspisao je oglas za 12 pozicija. Oglas za posao, koji se provodi putem agencije Luxury Jobs International OOD raspisan je na stranicama za traženje posla u Bosni i Hercegovini, piše BiznisInfo.

Time su građani naše zemlje pozvani da apliciraju za posao u ovom luksuznom hotelu.

Zainteresovani kandidati mogu poslati CV na engleskom jeziku a oni koji zadovolje kriterije bit će pozvani na intervju, koji će se obaviti „licem u lice“ u Sarajevu.

Podsjetimo da je Ritz Carlton jedan od najpoznatijih svjetskih lanaca luksuznih hotela, dok je Katar najbogatija država na svijetu po prosječnom bogatstvu stanovnika.

U oglasu se traži znanje engleskog jezika i minimalno godina iskustva na poslu za koji se aplicira.

U oglasu se traže šanker, radnik u kancelariji, menadžer za rezervacije, osoba za odnose s gostima, menadžer za pića, supervizor, hostesa, radnici u kuhinji itd. Oglas je raspisan 6. septembra a otvoren je 15 dana.

Inače, zanimljivo je da se ovaj hotel nalazi među 10 najboljih u Dohi, prema vodećoj svjetskoj stranici za rezervacije hotela – Booking.com, piše BiznisInfo.

I Luksuzni lanac hotela Wyndham traži u BiH osoblje za rad u Kataru. Traže se radnici na šest pozicija.

Oglas za lanac hotela Wyndham provodi Agency PIN d.o.o. Sarajevo.

Oba oglasa su trenutno aktivna.

Na internetu se može pronaći da lanac Wyndham ima dva hotela u Dohi. Jedan je Wyndham Grand Regency Doha u centru grada. Drugi je Wyndham Doha West Bay, smješten u srcu poslovnog dijela grada.

Inače, Katar je najbogatija država svijeta po prosječnom bogatstvu građana, ali je od prošle godine u veoma lošim odosima sa susjedima. Saudijska Arabija i tri njena regionalna saveznika nametnula su ekonomski embargo Kataru, zbog veza s Iranom i navodne podrške terorizmu. Katar odbacuje sve optužbe.

Nakon početnog šoka, Katar je pokazao da se može nositi s tom blokadom i ojačao je svoje veze s drugim dijelovima svijeta.

Pitanje je da li je ovaj spor, i nedostatak radne snage, razlog zašto se ovi hoteli okreću drugim tržištima rada, i pokušavaju dovesti osoblje iz udaljenih krajeva.

Inače, državljani Katara su manjina u svojoj zemlji. Prema podacima od 2016., od otprilike 2,6 miliona ljudi, na koliko se procjenjivalo stanovništvo male arapske države u toj godini, na Katarce otpada tek nešto više od 300 hiljada, odnosno malo više od deset posto.

Treba reći da je BiH u posljednje vrijeme ojačala veze s Katarom. Nekoliko naših kompanija pokrenulo je izvoz u tu zemlju, dok su poduzetnici iz Katara najavili veće investicije u BiH.