Idilična atmosfera alpskih resorta u Tarčinu

MGallery by Sofitel – Tarcin 11
FOTO: D. Begović

Atmosfera i izgled resorta smještenog u borovoj šumi okruženoj slikovitim planinama podsjećaju na ekskluzivna alpska odmarališta, od kojih se ne razlikuje niti po standardima gradnje niti po kvaliteti hotelijerske usluge.

Ova odmorišna destinacija nudi spoj luksuznog hotelskog servisa internacionalno poznatog branda MGallery by Sofitel i zdravog, sadržajnog boravka u prirodi tokom cijele godine za sve – pojedince, porodice sa djecom, poslovnu klijentelu i korporativne grupe. MGallery by Sofitel u Tarčinu je jedna od 85 jedinstvenih lokacija luksuzne kolekcije ovih butik hotela u 24 zemlje svijeta.

„Na površini od oko 80 hiljada kvadratnih metara, gostima je na raspolaganju 55 hotelskih soba i dvadeset vila sa privatnim baštama, restoran i bar u šumi, igralište za djecu, ekskluzivni wellness & fitness centar sa bazenom, sadržaji za rekreaciju i sport na otvorenom te najmodernije opremljeni konferencijski kapaciteti. Osim što je građen prema internacionalnim standardima očuvanja okoliša, arhitektonski koncept i enterijer hotela kreiraju jednu unikatnu atmosferu spoja modernog i tradicionalnog“, rekla je generalna menadžerica hotela Anca Cristea.

Unikatan koncept resorta za zdrav boravak u prirodi

Koncept resorta je unikatan jer nudi kombinaciju vrhunske hotelske usluge i zdravog, regenerirajućeg odmora u prirodi. Pri tome, ova oaza je udaljena samo 30-40 minuta vožnje od glavnog grada i može biti destinacija za kratke i spontane odmore od stresne svakidašnjice u gradu, ali i poslovne događaje. Također, gosti resorta mogu birati vrstu smještaja – udobnost hotelske sobe ili komfor savremeno opremljenih vila za više osoba, oboje u kombinaciji sa različitim wellness i sportskim sadržajima poput planinarenja, vožnje na quadovima, jahanja ili jednostavno opuštajuće šetnje kroz šumu. I konačno, idealno je odmorište tokom cijele godine – kako za osvježavajući boravak u prirodi u toplim danima tako i zimski odmor sa izletima u popularne ski centre, do kojih se iz resorta može stići za svega tridesetak minuta vožnje.

Sa svim ovim karakteristikama, MGallery by Sofitel će biti idealna odmorišna destinacija za sve kategorije gostiju – od pojednica i porodica sa djecom za kratke ili duže odmore u prirodi, do poslovnih klijenata i grupa za individualne ili grupne korporativne izlete.

Jedinstvena arhitektura i standardi očuvanja okoliša

MGallery by Sofitel je savremena, elegantna građevina oblih obrisa koja se sa svojom formom i estetikom uklapa u priordni ambijent. Kombinacija impresivnih visokih stropova, minimalističkog dizajna enterijera prožetog tradicionalnim bh. motivima i prirodnih materijala poput drveta i vune kreiraju jednu toplu i opuštajuću atmosferu. Udobne, prostrane sobe su uređene sa sofisticiranim osjećajem za detalj, a fascinatan pogled na šumski i planinski pejzaž ih čini utočištem mira i relaksacije.

Kako hotel tako i vile su građeni u skladu sa internacionalnim standardima očuvanja okoliša.