Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

niz sastanaka

“Igman” d.d. Konjic imao uspješan nastup na sajmu vojne opreme u Abu Dhabiu

igman konjic

Sudeći po reakcijama posjetitelja, proizvodni asortiman sa kojim se “Igman” predstavio ostavio je izvrstan dojam

Bosanskohercegovačka namjenska industrija “Igman” d.d. Konjic predstavila se krajem februara na sajmu “IDEX 2019” koji je održan u Abu Dhabiu, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tokom sajma pokazan je veliki interes za proizvode “Igmana”, a održan je i niz sastanaka sa potencijalnim partnerima.

Sudeći po reakcijama posjetitelja, proizvodni asortiman sa kojim se “Igman” predstavio ostavio je izvrstan dojam. I ovaj put u prvi plan je došao kvalitet i pouzdanost koju “Igman” d.d. Konjic pruža na međunarodnom tržištu namjenske industrije.

Zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija iz oblasti namjenske industrije na sajmu organizirala je Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine. Na bosanskohercegovačkom štandu, uz “Igman” d.d. Konjic, izlagali su još “Pretis” d.d. Vogošća i “Unis Ginex” d.d. Goražde.

Sajam “IDEX 2019” jedan je od najvećih i najznačajnijih sajmova naoružanja i vojne opreme u svijetu. Radi se o svojevrsnoj platformi za uspostavljanje i jačanje odnosa sa preduzećima – kupcima, ali i predstavnicima oružanih snaga iz cijelog svijeta.

Za 69. godišnjicu fabrike “Igman”, 6. marta 2019. u rad je pušten pogon za proizvodnju pištoljske municije. Riječ je o investiciji od oko 14 miliona KM s planiranim kapacitetom proizvodnje od 50 miliona metaka godišnje.

Ta investicija znači i nova zapošljavanja. Polovinom februara raspisan je konkurs za prijem nova 72 radnika koji je u proceduri, a kada bude kompletiran novootvoreni pogon u njemu će biti zaposleno oko 100 radnika.