Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povlačenje

IKEA upozorila: Svi koji imaju ova ogledala trebaju ih prestati upotrebljavati

ikea
Foto: Marko Prpić/ Pixsell

“Kako je sigurnost naših kupaca naš prioritet, IKEA je, kao mjeru opreza, odlučila proširiti opoziv radi popravka”, kažu iz IKEA-e

IKEA zbog pucanja zidnih nosača objavljuje produženi opoziv radi popravka određenih LETTAN ogledala. IKEA poziva sve kupce koji posjeduju LETTAN ogledala na koja se odnosi ovo povlačenje da ih prestanu upotrebljavati i besplatno naruče zamjenske zidne nosače.

“Kompanija IKEA razvija svoje proizvode uz strogi program procjene rizika i ispitivanja kako bi bila sigurna da će proizvodi zadovoljiti sve primjenjive zakone i norme na tržištima na kojima se prodaju. Uprkos tome, saznali smo da neki nosači kojima se LETTAN ogledala pričvršćuju na zidove pucaju. To je pak dovelo do neočekivanih padanja ogledala”, kažu iz kompanije.

ikea ogledalo
Foto: Ikea

U januaru 2023. kompanija IKEA objavila je da zbog pucanja zidnih nosača povlači određena LETTAN ogledala radi popravke.

“Nakon daljnjeg detaljnog istraživanja, kao i dodatnih provjera kod naših dobavljača, otkrili smo da su neispravni zidni nosači korišteni u proizvodnji u dužem periodu nego što je to dosad bilo poznato kompaniji IKEA. Kako je sigurnost naših kupaca naš prioritet, IKEA je, kao mjeru opreza, odlučila proširiti opoziv radi popravka”, kažu iz IKEA-e.

LETTAN ogledala na koja se odnosi ovo povlačenje sada uključuju:

⦁ sva LETTAN ogledala s oznakom datuma prije i uključujući 2105 (GGTT)
⦁ LETTAN ogledala s brojem dobavljača 21944 i oznakom datuma prije i uključujući 2325 (GGTT)

Oznaka datuma i broj dobavljača mogu se pronaći na etiketi na stražnjoj strani LETTAN ogledala. Ovo je primjer etikete, s pozicijom na kojoj se nalaze broj dobavljača (21944) i oznakom datuma (2152 = Godina Godina Sedmica Sedmica) označenom crvenom bojom.

ikea ogledala sifre
Foto: Ikea

Za naručivanje potrebnog broja zamjenskih nosača s oznakom proizvoda 139298/1 posjeti IKEA.hr ili se obrati kompaniji IKEA na besplatni broj 01/445-5444.

“IKEA se izvinjava na potencijalnim neugodnostima koje bi moglo uzrokovati ovo povlačenje radi popravke”, poručuju na kraju iz IKEA-e.