Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"klas" radi uobičajeno

Ima li razloga za brigu kada su zalihe brašna u pitanju

klass (1)

Jučer se na Facebooku oglasio i Rusmir Hrvić, predsjednika Uprave AS Holdinga, čiji je Klas dio

Scene koje nam ovih dana stižu i tržnih centara širom BiH, a u kojima se vide građani kako kupuju velike količine brašna, bukvalno se otimajuću za tu namirnicu, i kod onih najsmirenijih izazivaju zabrinutost. Pa i oni koji to nisu planirali uraditi pohrle da se snadbiju zalihama brašna.

Iz tog razloga smo kontaktirali kompaniju Klas, vodećeg bh. proizvođača u mlinsko-pekarskoj djelatnosti, i pitali kakva je situacija sa zalihama brašna.

“Prema informacijama koje dobijamo iz trgovačkih lanaca evidentan je porast prodaje brašna. Smatramo da je razlog tome svijest potrošača da naprave neke manje zalihe u skladu sa preporukama Vlade o smanjenju kretanja”, kazala je u izjavi za Fokus Andrea Tomašević Kolenda, PR AS Holdinga.

Što se tiče proizvodnog procesa u ovoj izuzetno važnoj kompaniji za svakodnevni život građana, Kolenda kaže:

“Klas radi zasad uobičajenim kapacitetima i nema razloga za širenje bilo kakve panike. Pratit ćemo globalni razvoj situacije”, poručila je Kolenda.

Jučer se na Facebooku oglasio i Rusmir Hrvić, predsjednika Uprave AS Holdinga, čiji je Klas dio.

“Klas jutros. Menadžment i radnici rade non stop kako bi osigurali što vise proizvoda. Proizvodnja je slična kao kad su prije nekoliko godne bila poplave. Klas je uvijek uz Vas!”, napisao je Hrvić uz objavljenu fotografiju snimljenu u krugu Klasa.

Pogledajte jučer zabilježenu scenu u tržnom centru Bingo…