Imenovani članovi Nadzornog odbora BH Telecoma

skupstina

Danas je održana redovna Skupština BH Telecoma na kojoj su usvojene slijedeće odluke:

1. Izvještaj o poslovanju Društva za 2015. godinu, koji uključuje finansijski izvještaj i izvještaje revizora, Izvještaje o radu Nadzornog odbora i Odbora za reviziju;

2. Odluka o raspodjeli dobiti za 2015. godinu i

3. Odluka o isplati dividende za 2015. godinu. Društvo će isplatiti dividendu u ukupnom iznosu od 78.595.020 KM, odnosno 1,2385 KM po dionici. Dividenda se isplaćuje dioničarima koji budu evidentirani na listi dioničara kod Registra vrijednosnih papira Federacije BiH na dan 30.06.2016. godine. Dividenda će se isplatiti u roku do 60 dana od dana dobivanja zvaničnog spiska uz Registra vrijednosnih papira u FBiH. Dioničarima koji ranije nisu dostavili uplatne račune i dioničarima kojima se prvi put isplaćuje dividenda, dividenda će se uplatiti u roku do 60 dana po dostavljanju uplatnog računa.

Usvojena je i Odluka o razrješenju vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora BH Telecom Sarajevo zbog okončanja konkursne procedure za članove:

– Fuad Čibukčić,

– Mugdim Mandžuka,

– Nedin Dedić,

– Almina Pilav,

– Vjekoslav Ivanković.

Na istoj sjednici, usvojena je Odluka o imenovanju članova Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo kojom su za članove Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, imenuju sljedeća lica:

– Fuad Čibukčić,

– Almina Pilav,

– Vjekoslav Ivanković,

– Mugdim Mandžuka,

– Haris Delizaimović,

– Nedin Dedić.

Imenovanje je izvršeno na četverogodišnji mandat, počev od 1. jula 2016. godine.