DF TK: Zašto Imamović šuti o Kukićevom djelovanju?

jasmin imamovic

Nakon što je objavljen spisak preko dvije stotine zaposlenih bez konkursa, prvenstveno na kliničkom centru Tuzla, a sve u režiji SDA – SBB i njihovog mentora Mirsada Kukića iz Banovića, Demokratska fronta izražava svoje zgražanje njihovim najnovijim potezima, ali nas nisu iznenadili.

“Koalicija SDA – SBB je uspostavljena na kriminalno-korupcijskom interesu i sve ono što se događa zadnjih mjeseci je samo dokaz za to.

Građani Tuzle su još jednom poniženi od strane nekolicine kabadahija koji vladaju Tuzlom i Tuzlanskim kantonom a na uštrb svih nas. Ovo je samo jedan u nizu poteza Vlade TK kojim se pokazuje bahatost i sila SDA – SBB koalicije prema Tuzli i njenim građanima.

Zapošljavanje ogromnog broja članova njihovih porodica, stranačkih aktivista i prijatelja bez konkursa i njihovo “trpanje” na UKC Tuzla i druge javne institucije je čin koji mora biti poništen, a odgovorni moraju biti kažnjeni.

Nevjerovatna je i dugogodišnja šutnja gradonačelnika Tuzle koji nikada nije izrekao niti jednu riječ protiv djelovanja Vlade TK i nikada se nije usprotivio djelovanju Mirsada Kukića.

Da li je to zato što je članove svoje porodice zaposlio u Elektroprivredu BH pa se boji odmazde?

Da li je to zato što i Općina Tuzla ima skoro 500 zaposlenih, a zajedno sa gradskim preduzećima taj broj ide do skoro 2.500?

Demokratska fronta ovim putem poziva Državnu agenciju za istrage i zaštitu BiH da izuzme sve predmete koji se vežu za osobe iz političkog života TK, a nalaze se u ladicama MUP-a TK i FUP-a jer je sada očito da ove dvije institucije rade sve da bi zataškale ove predmete umjesto da ih što prije obrade i upute nadležnim tužiteljstvima. Pozivamo sve građane Tuzle da prijave institucijama sa državnog nivoa svaki oblik korupcije i nepotizma koji im je poznat.

Demokratska fronta nikada neće ćutati na sve ovo što se događa u Tuzli pa i širom kantona.

Nećemo pristati da budemo taoci par osoba sa kriminalnom pozadinom iz Banovića i njihovih marioneta iz Tuzle. Žao nam je što tih nekoliko osoba blate časnu historiju malog rudarskog grada i svih onih poštenih i časnih građana Banovića. Mi nikada nećemo posustati u svojoj borbi protiv kriminala, korupcije i nepotizma koji uništava Tuzlu i Tuzlanski kanton i u toj borbi nas niko neće uspijeti spriječiti.

Još jednom pozivamo sve relevantne institucije da odmah pokrenu istražne radnje kako o ovom slučaju, tako i svim drugim slučajevima koji uništavaju Tuzlu i Tuzlanski kanton”, stoji u saopštenju DF-a TK-a.