Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

IMTEC na sajmu knjige u Sarajevu predstavlja napredna tehnološka rješenja u edukaciji

imtec_1

Kompanija IMTEC, lider u prodaji informatičke opreme u Bosni i Hercegovini, učestvovat će na 30. Međunarodnom sajmu knjige koji će se održati u Sarajevu od 18. do 23. aprila ove godine, gdje će predstaviti najnovija tehnološka rješenja u edukaciji.

Direktor Imteca, Selmir Vrabac, najavio je učešće IMTEC-a na sajmu na press druženju u Sarajevu, naglasivši posvećenost kompanije razvoju sektora napredne edukacije.

“U zadnje tri godine stavljamo akcent na razvoj jednog novog sektora koji se zove IMTEC Solutions. Ta divizija bavi se pametnim, naprednim rješenjima za različite sektore društva Na Sajmu knjige u Sarajevu predstavit ćemo napredna rješenja za učenje, koja već implementiramo na području čitave Bosne i Hercegovine. Napredne pametne table za učionice i pametne projektore u prethodne tri godine isporučili smo na 300 do 400 lokacija. Cilj nam je da u sektor obrazovanja unesemo nove tehnologije, kako bi našoj djeci, omladini, ali i starijima koji uče omogućimo napredan način da dolaze do određenog znanja”, poručio je Vrabac.

On ističe ozbiljnost s kojom se IMTEC posvetio projektu učešća na sajmu knjiga u Sarajevu.

“Dvije godine se pripremamo za učestvovanje na sajmu knjige, jer smo smatrali da naše prvo izlaganje mora biti veoma ozbiljno. Kao gosti na našem izlaganju pojavit će se kompanija Smart, lider u pametnim rješenjima za obrazovanje, i NEC, lider u prezentacionim i interaktivnim rješenjima u čitavom svijetu”, kazao je direktor Imteca i poručio da će štand sigurno biti primijećen zbog inovativnosti.

Pod motom «znanje je moć, a nove tehnologije su tu da nam pomognu», IMTEC će od 18. do 23. aprila prezentirati najnovija tehnološka rješenja za unaprijeđenje metoda sticanja znanja u obrazovnom procesu i edukaciji općenito.

Između ostalog, predviđeni su kvizovi za djecu iz škola i mekteba, prezentacije za nastavnike i profesore, pokazi i simulacije za ljude iz svijeta biznisa.

“Osigurali smo nagrade za posjetioce, a vjerujemo da ćemo biti zanimljivi pogotovo djeci sa provjerama znanja na zabavan način a koje smo pripremili za sve uzraste. Kako bismo dodatno motivirali medije u ovom društveno korisnom cilju širenja znanja o novim tehnologijama, predvidjeli smo poklone i neku vrstu radionice na našem štandu za sve one koje budu zanimali mogućnosti uređaja koje ćemo predstaviti”, poručila je direktorica prodaje Safija Hadžić.

Od uređaja bit će predstavljeni SMART touch displej 6065 – 65“, SMART SB480 – 77“, NEC E425 – 42“ HD, te NEC projektor PA522U, a moguća su i iznenađenja sa pojavljivanjem nekih od uređaja koji će biti prvi put predstavljeni u Bosni i Hercegovini.

Kao lider u prodaji informatičke opreme u BiH, IMTEC već 15 godina zbližava tehnologiju i ljude. IMTEC je domaća informatička kompanija i zapošljava 90 uposlenika. Kompanija razvija svoje poslovanje u dvije divizije, IMTEC Solutions i IMTEC Computers, a jedini je registrovani proizvođač desktop računara u Bosni i Hercegovini. Posjeduje lanac poslovnica koji broji 15 IMTEC trgovina raspoređenih širom BiH, on-line shop www.imtec.ba , te specijaliziranu službu za prodaju firmama i institucijama.