IMTEC Solutions zvanični distributer Bitdefender antivirusnog sistema

bitdefender

IMTEC d.o.o je postao zvanični distributer i zastupnik Bitdefender antivirusnog sistema za tržište Bosne i Hercegovine. Na partnerstvo sa IMTEC-om, Bitdefender se odlučio upravo zbog velike prisutnosti na tržištu i mogućnosti koje se otvaraju ovom saradnjom u smislu njegove veće zastupljenosti.

Prema zakonskim regulativama u BiH, pravna lica moraju imati licencirane i legalne operativne sisteme i programe, pa tako i zaštitu od virusa i drugih prijetnji. Bitdefender se fokusirao na izradu kompleksnih softverskih rješenja i servisa u svrhu bržeg rasta kompanija te rješavanja kritičnih poslovnih situacija i prihvaćanje novih poslovnih izazova. Bitdefender pruža cijeli niz antivirusnih i sigurnosnih rješenja za zaštitu organizacija prilagodljivih specifičnim potrebama. Za razliku od proizvođača koji nadopunjuju zastarjele virtualizacijske i cloud aplikacije, Bitdefender GravityZone kombinuje sve sigurnosne usluge u jednu platformu spremnu za isporuku, sa ciljem smanjenja troškova izgradnje pouzdanih okruženja za sve korisnike.

U ponudi su različiti paketi prilagođeni potrebama kupaca: Bitdefender Antivirus Plus, Bitdefender Internet Security, Bitdefender Total security i Bitdefender Total Security Multidevice za pojedinačne korisnike, te Bitdefender GravityZone Business Security, Bitdefender GravityZone Advanced Business Security i Bitdefender GravityZone Enterprise Security za poslovne korisnike. Za razliku od drugih antivirusnih rješenja koji usporavaju rad računara, Bitdefender koristi vrlo malo resursa. Dodatna prednost, u današnjem trendu on-line kupovine iznimno važna, je zaštita od on-line bankarskih napada.

„Ovaj antivirusni program je vrlo pouzdan, a ispunjava potrebe preko 500 miliona korisnika na globalnom nivou. Izuzetno smo ponosni da nas je Bitdefender prepoznao kao strateškog partnera koji može otvoriti vrata prema većem dijelu tržišta u BiH. Stoga smo odlučili u narednom periodu kupcima brendiranih IMTEC računara iz vlastite proizvodnje pokloniti besplatnu licencu ovog antivirusnog software-a, kao najbolji izbor za vlastite računare “, saopćili su iz IMTEC Solutions.

Uposlenici IMTEC Solutions-a su prošli obuku kako bi adekvatno mogli pružiti uslugu implementacije i podrške kada su u pitanju Bitdefender sigurnosna rješenja.

IMTEC doo Sarajevo je domaća informatička kompanija i zapošljava 90 uposlenika te djeluje kroz dvije divizije: IMTEC Solutions i IMTEC Stores. Kompanija posjeduje centar za isporuku IT usluga putem kojeg certificirano i obučeno osoblje obavlja ugovorene usluge servisa i podrške za više od 1000 poslovnih korisnika u BiH.