Saopćenje za javnost

Industrija deterdženata “Dita 1977” d.o.o. uspješno odgovara zahtjevima tržišta

Dita (2)

Stručni tim tehnologa je razvio proizvod ANTIBACTERIAL, sredstvo za dezinfekciju

Već 43 godine Dita uspješno posluje na domaćem i ino tržištu. I sada, u vrijeme pandemije, kada se čini da je sve stalo, ova fabrika radi punim kapacitetom kako bi osigurala plasman prijeko potrebnih dezinficijenasa, ali i ostalih proizvoda iz portfolija. U skladu sa raspoloživim sirovinama i repromaterijalom, osim redovne dvije smjene, povremeno se uvodi i treća smjena.  Usprkos otežanom transportu i nabavci sirovina i ambalaža, proizvode velike količine sredstava za dezinfekciju, kojima opskrbljuju čitavu BiH: od javnih zdravstvenih ustanova, institucija vlasti, kriznih štabova, preko gradskih i općinskih službi, pa do apoteka i maloprodajnih trgovina. U proteklom periodu su odgovorili na brojne velike zahtjeve, ali se roba svima isporučuje u kontinuitetu.

Stručni tim tehnologa je razvio proizvod ANTIBACTERIAL, sredstvo za dezinfekciju za koji su dobili certificirani izvještaj o dokazu na  učinkovitost i širok spektar mikrobicidnih djelovanja. Antibacterial sredstvo za dezinfekciju ruku najtraženiji je proizvod u doba pandemije COVID-19 virusa. Dokazano dezinfikuje, stvarajući zaštitni film na rukama koji ima višesatno zaštitno djelovanje. Sredstvo je na bazi alkohola i dokazano uništava 99% poznatih bakterija i gljivica. Osim sredstva za dezinfekciju ruku, proizveli su i Ditasept sredstvo za ruke i površine, te Antibacterial sredstvo za dezinfekciju svih površina. Dita za ovaj asortiman antibakterijskih proizvoda ima sve potrebne certificirane izvještaje ovlaštene institucije.

Obzirom da su ovi proizvodi napravljeni po recepturama i standardima koji su po evropskim propisima, Dita je spremna da uz pomoć već razvijene mreže partnera, odgovori i tržištima EU, ali kao i do sada, prioritet je tržište naše zemlje.