Biznis

Agencija za statistiku

Industrijska proizvodnja u BiH u julu veća za 1,5 posto

27/08/2019

Industrijska proizvodnja u BiH u julu u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, kalendarski prilagođena, bilježi pad za 4,7 posto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u julu veća je za 1,5 posto u poređenju sa junom ove godine.

Industrijska proizvodnja u BiH u julu u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, kalendarski prilagođena, bilježi pad za 4,7 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju u julu u odnosu na juni ove godine veća je za 3,7 posto, proizvodnja energije je veća za 3,1 posto, a intermedijarnih proizvoda za 1,6 posto. Proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju se nije mijenjala, dok je proizvodnja kapitalnih proizvoda manja za 2,7 posto.

U julu ove godine u odnosu na isti mjesec lani, proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju je veća za 1,2 posto, dok je proizvodnja kapitalnih proizvoda manja za 0,7 posto, intermedijarnih proizvoda manja za 1,6 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,5 posto, a proizvodnja energije manja je za 13,3 posto.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.