Projekt EU4AGRI

Info sesija o javnom pozivu za podršku poljoprivredi u BiH

EU4AGRI

Krajnji rok za podnošenje prijava je 30. septembar ove godine do 15.00 sati

Info sesija za zainteresirane za prijavu na prvi javni poziv projekta Evropske unije EU4Agri za dodjelu bespovratnih sredstava tj. investicija u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, uz pojačan odgovor na oporavak od krize izazvane Covidom-19, bit će održana u utorak, 18. augusta s početkom u 11.00 sati.

Info sesija će biti održana online preko Facebook stranice projekta EU4Agri (www.facebook.com/eu4agri) putem koje će svi zainteresirani moći dobiti potrebne informacije o uslovima i načinu prijave na javni poziv.

Javni poziv projekta EU4Agri je otvoren za preduzeća, obrte/preduzetnike i zadruge koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda i/ili proizvodnjom prehrambenih proizvoda i upisani su u registar klijenata kod nadležnog ministarstva/institucije, i koja u vlasničkoj strukturi imaju manje od 25 posto javnog kapitala ili glasačkih prava tog javnog kapitala i nisu članica holdinga.

Zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem web stranice UNDP u BiH www.ba.undp.org pod sekcijom Javni pozivi.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 30. septembar ove godine do 15.00 sati.

EU4Agri je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20,25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA), saopćeno je iz UNDP-a.