Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

posavski kanton

Inspektori Porezne uprave naplatili 12.600 maraka kazni

inspekcija pecacenje ilus (1)

U obavljenim kontrolama otkriven je jedan neprijavljeni radnik i dva obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Orašje tokom avgusta ove godine su zbog utvrđenih nepravilnosti, kao što zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, izdali prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 12.600 maraka novčane kazne.

Inspektori su u spomenutom periodu obavili deset inspekcijskih kontrola kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti.

Kontrole su obavljene na području Orašja, Odžaka i Ugljare, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U obavljenim kontrolama otkriven je jedan neprijavljeni radnik i dva obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti kao što zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, u tri slučaja izdani su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 12.600 maraka, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Najavili su da će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom razdoblju i pozivali porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.