Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nepoštivanje mjera

Inspektori u RS-u izrekli 17.000 KM kazni

Zbog nepoštivanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama za jedan objekat izrečena je i mjera privremene zabrane rada

Zbog nepoštivanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori su u kontrolama izvršenim protekle sedmice subjektima izrekli kazne u iznosu od 17.000 KM, dok je za jedan objekat izrečena i mjera privremene zabrane rada, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske, javlja Anadolu Agency (AA).

“Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 1.040 inspekcijskih kontrola i u devet slučaja subjekti su zatečeni u prekršaju”, navodi se u saopštenju.

U okviru provođenja navedenih mjera do sada je izvršeno preko 28.700 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 389.000 KM, dok je za 32 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

“Obzirom na predstojeće praznike inspekcija i u narednom periodu nastavlja sa pojačanim kontrolama na terenu, sa akcentom na objekte u kojima je veća frekvencija građana, kao što su ugostiteljski i trgovački objekti. Dolazak inspektora privredni subjekti mogu očekivati u bilo koje doba dana, u radne dane, ali i dane vikenda”, kaže se u saopštenju.