Brzi i žestoki

Francuska

Bugatti od 11 miliona eura postavili kao božićni ukras (FOTO/VIDEO)

21/12/2020

Bugatti La Voiture Noire je više od same moderne reinterpretacije modela Bugatti Type 57 SC Atlantic iz 1936. dizajnera Jeana Bugattija, sina osnivača kompanije, Ettorea

Božićna drvca u svakom gradskom središtu, vilinska svjetla i božićne zvijezde dokle pogled seže – nijedna regija u Francuskoj nije u ovo doba godine tako svečano ukrašena kao Alsace.

Božićne tržnice u Strasbourgu i Colmaru posebno su poznate, ali Molsheim, sjedište marke Bugatti, također ima svoju božićnu tržnicu.

Ove godine razočaranje je bilo utoliko veće što zbog situacije s Covidom-19 treba izbjegavati svako okupljanje uoči Božića. Grad Molsheim također je morao ostati bez tradicionalne božićne tržnice na Place de l’Hôtel de Ville.

Kako bi održao određeni nivo fešte, francuski luksuzni brend odlučio je ponuditi posebnu prezentaciju koja će biti izložena tik do lijepo ukrašenog božićnog drvca. Od prošle sedmice prolaznici su se mogli čuditi Bugattiju La Voiture Noire (u prijevodu ‘Crni automobil’), sigurno zaključanom u staklenom kontejneru.

“Model Voiture Noire sada je sam vrh proizvodnje automobila. Riječ je o kiparskoj ljepoti jedinstvene tehnologije, idealnom GT automobilu”, rekao je predsjednik Bugattija Stephan Winkelmann u Ženevi 2019. Ovo je coupé s udobnošću luksuzne limuzine i snage hiper sportskog automobila. “Naša historija je i privilegija i odgovornost – odgovornost za nastavak Bugattijeve baštine u budućnosti. Ovo je blagdan estetike.”

“Jako sam zahvalan Bugattiju na ovom prekrasnom daru našem gradu. Sada svi stanovnici Molsheima imaju vrlo posebnu priliku da se dive ovom jedinstvenom remek-djelu, ‘La Voiture Noire’, na koje bi Ettore Bugatti zasigurno bio vrlo ponosan”, kazao je Laurent Furst, gradonačelnik Molsheima na otvaranju staklenog kontejnera prošle sedmice.

Ovaj model već je prodan za 11 miliona eura.

Komentari

Autor: Tportal

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.