Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Investitori iz Turske žele ulagati u općinu Centar

investitori centar333

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić danas je primio delegaciju turske kompanije “Kol” d.o.o. koju su činili direktor Fatih Kol i zastupnik za Sarajevo Ermin Gačanović. Ovom prilikom su predstavljeni veliki investicijski projekti koje Općina Centar planira realizirati u narednom periodu.

Riječ je o projektima modernizacije Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”, izgradnje poslovnog objekta sa podzemnom garažom iza objekata Unitic, javna garaža kod Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, tržni centar Skenderija, javna garaža i bazen Skenderija, sportsko-rekreativni centar sa vidikovcem i žičarom na lokalitetu Vranjače-Zlatište, te stambeno naselje Šip.

Turska kompanija “Kol” d.o.o već dugi niz godina investira na području cijele Bosne i Hercegovine, a taj trend namjerava nastaviti i na području ove lokalne zajednice.

Na kraju sastanka dogovoreno je da naredni susret i razgovor o ovim projektima bude održan u aprilu, nakon što predstavnici kompanije sagledaju sve mogućnosti koje su im ponuđene, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.