Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sutra rukometni derbi između Bosne i Vogošće

pres bosna vog333

Derbi utakmica između rukometnihh klubova Bosna i Vogošća Poljine Hills na rasporedu je sutra, a uoči meča predsjednik Skupštine “studenata” Gordan Muzurović istakao je da rivali imaju prijateljske odnose i da će to biti jedinstvena prilika da u glavnom gradu BiH “živi rukomet”.

– Zajedničkim dogovorom odlučili smo da pres-konferenciju organizujemo na ovaj način jer je krajnje vrijeme javno reći zbog čega postojimo, a to je prije svega sport, u ovom slučaju rukomet. Želimo da skrenemo pažnju da dva kluba gaje prijateljske odnose, bazirane na sportskim komponentama, ali i ličnim prijateljstvima – kazao je Muzurović.

Predsjednik Vogošće Fetah Kadrić vjeruje u dobru rukometnu predstavu na Mojmilu.

– Razvoj rukometa je u jednoj stagnaciji, te je potrebno raditi na tome. Također bih čestitao Bosni na jučerašnjoj pobjedi u Kupu BiH. Želimo razuvjeriti dušebrižnike, mi smo sportski prijatelji, a naravno svaka ekipa teži da pobijedi – dodao je Kadrić.

Zuhdija Korkarić, novi-stari trener Bosne, svjestan je uloge favorita koju Vogošća ima, ali naglasio je da Bosna ne ulazi u ovaj duel s ‘bijelom zastavom’.

– Ekipa Vogošće je favorit, ali neću dopustiti da se moja ekipa preda, te smatram da nas čeka borbena i odlična ekipa. Bez obzira na rezultat, obećavamo borbu i gledaoci će sigurno imati šta da vide – naveo je Korkarić.

Gradski derbi između Bosne i Vogošće na rasporedu je u petak u dvorani “Ramiz Salčin” u 19 sati, saopćeno je iz RK Bosna.