Investitorima predstavljen projekt turističkog grada u Trnovu

buroj

Bosanskohercegovačka kompanija Buroj International Group na međunarodnom sajmu International Property Show u Dubaiju predstavlja projekt izgradnje turističkog grada na području općine Trnovo.

Sajam se održava od 11. do 13. aprila kao prateći sadržaj investicijskog foruma Annual Investment Meeting 2016 na kojem sudjeluje više od tri stotine učesnika iz stotinu zemalja svijeta.

Projekt Buroj Ozone izazvao je posebnu pažnju, kao jedna od trenutno najznačajnijih investicija u jugoistočnoj Evropi, čija vrijednost prelazi 4,5 milijardi maraka.

Nastupom kompanije Buroj International Group na Sajmu u Dubaiju međunarodnim investitorima otvorena je mogućnost da kupovinom nekretnina u budućem turističkom gradu Buroj Ozone i sami postanu dio ovog velikog projekta.

– Imali smo značajne razgovore i najavu velikih internacionalnih kompanija da će investirati u turistički grad Buroj Ozone. Na sajmu smo zvanično potvrdili informaciju da za nekoliko sedmica otpočinjemo s gradnjom prvih objekata. Buroj Ozone je projekt koji daje mogućnosti kompanijama iz cijeloga svijeta da investiraju na sigurno područje. Učinili smo sve da razbijemo stereotip da je BiH nesigurno područje za ulaganje. Ovaj sajam smatramo izuzetno uspješnim, kako sa stanovišta interesa naše kompanije, tako i s pozicije promocije Bosne i Hercegovine kao zanimljive turističke destinacije, otvorene investitorima iz cijeloga svijeta – izjavio je tim povodom direktor Ismail Ahmed.

Izložbeni štand posjetili su predstavnici različitih nivoa vlasti iz Bosne i Hercegovine predvođeni potpredsjednikom RS-a Ramizom Salkićem, kao i ambasador BiH u UAE Zoran Miličević.

Bh. kompanija Buroj International Group je dio poslovnog sistema Buroj Property Development iz Dubaija. U okviru projekta Buroj Ozone turističkog grada bit će sagrađeno 1.000 luksuznih vila sa bazenima, hotelski kompleks sa kongresnim centrom, trgovinski centar Zayed Mall na milion kvadratnih metara, žičara do Bjelašnice duga 6.500 metara itd.