Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Irci nude platu od 2.500 eura i bonuse: Samo dođite

mesnica

Čini se kako ona narodna “Dobar glas daleko se čuje” zaista važi. Irska kompanija za obradu i distribuciju mesa želi da zaposli samo hrvatske radnike.

Naime, u mjestu Callan, nedaleko od Kilkennyja (poznatijeg po pivovari), posluje firma  Callan Bacon – mesna industrija, koja se bavi “trančiranjem” svinjskih polutki i opskrbom trgovačkih lanaca i maloprodaje mesnim proizvodima.

U njoj je već zaposleno 15-ak Osječana. Pokazali su se marljivim radnicma, pa je, sigurno na tragu toga, firma po nove radnike došla upravo u Osijek. Otvaraju, naime, ukupno 130 radnih mjesta, 25 njih “rezervirali” su za ovdašnje ljude. Jučer je u prostoru BIOS-a bilo organizirano testiranje.

Ali kako je oglas o tome bio objavljen i na nacionalnom portalu za slobodna radna mjesta, u Osijek su se slili kandidati iz “pola” Hrvatske.

Na taj razgovor za posao kandidati su došli iz Zagreba i Varaždina, naravno, iz slavonskih mjesta, potom iz Baranje, gotovo da je bilo najmanje kandidata iz Osijeka.

Bitno je kako je ovde reč o direktnom zapošljavanju, a ne o posredovanju agencije i nepoznatog poslodavca. Naime, na razgovor u Osijek došli su članovi sektora ljudskih resursa iz same kompanije.

Spominje se i plata od oko 2.500 eura neto, ali i da se zapravo novac zarađuje od prekovremenih sati, koji se uredno evidentiraju i plaćaju. Postoji i mogućnost napredovanja, od rada na osnovnoj liniji do predradnika, pa zašto ne i do posla u kancelariji.

Kandidati bi već za dan-dva trebalo da dobiju odgovore i ugovore jer ih posao u fabrici čeka već od 15. oktobra.