Biznis

spremni za isporuku

Iz Toplana Sarajevo objavili kad počinje sezona grijanja

20/09/2022
Foto: Ilustracija

Obavještavamo korisnike centralnog grijanja da su sva postrojenja za proizvodnju i distribuciju toplotne energije pogonski spremna - kazali su Feni iz "Toplana-Sarajevo"

Ukoliko se utvrdi da nakon 20. septembra srednja dnevna temperatura spoljašnjeg vazduha iznosi 12 stepeni ili niže, KJKP “Toplane – Sarajevo” će početi sa isporukom toplotne energije prema građanima Kantona Sarajevo, što znači da ukoliko se nastavi ovaj trend temperature, KJKP “Toplane – Sarajevo” će 22. septembra krenuti sa zagrijavanjem stambenih i poslovnih jedinica – kazali su Feni iz ovog preduzeća.

Kantonalno javno komunalno preduzeće “Toplane – Sarajevo” d.o.o., kako napominju, spremno je za početak predstojeće sezone grijanja za 2022/2023. godinu.

– Obavještavamo korisnike centralnog grijanja da su sva postrojenja za proizvodnju i distribuciju toplotne energije pogonski spremna – kazali su Feni iz “Toplana-Sarajevo”.

Naime, u skladu sa Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, postrojenja i instalacije KJKP “Toplane-Sarajevo” d.o.o trebaju da budu tehnički spremna do 20. septembra tekuće godine.

Naglasili su da, što se tiče “Toplana-Sarajevo”, građani nemaju razloga za zabrinutost zbog predstojeće grijne sezone.

– Učinit ćemo sve što je u našoj nadležnosti kako bi korisnici centralnog grijanja bili zadovoljni uslugom koju im pružamo i kako bi sezonu 2022/2023. godine učinili što uspješnijom – poručili su iz “Toplana-Sarajevo”.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.