Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izložba Vedute Venecije iz zbirke Intesa Sanpaolo banke svečano otvorena u Vijećnici

intesa_4

Izložba Vedute Venecije iz Zbirke umjetnina Intesa Sanpaolo banke svečano je otvorena u sarajevskoj Vijećnici. Slike Canaletta, Guardija, Marieschija i van Linta dolaze iz barokne palače Leoni Montanari, jedne od najljepših palača u Vicenzi.

Ova četiri umjetnička djela iz razdoblja baroka biće izložena do 3.juna u dvorani Gradske vijećnice Sarajeva.

Izložbu je otvorio Almir Krkalić, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo banke BiH, a pozdravne govore održali su prof. Gian Maria Gros-Pietro, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo, Nicola Minasi, ambasador Italije u BiH i Esad Tanović, direktor JP Sarajevo.

“Iznimno se ponosim što donosim četiri umjetnička djela iz zbirke Intesa Sanpaolo iz Palazzo Leoni Montanari u Vicenzi u sarajevsku Vijećnicu. Intesa Sanpaolo posluje u zemljama bogate kulturne baštine, i vjerujem da su kulturne aktivnosti sredstvo njegovanja prijateljskih odnosa među državama”, kazao je Gros-Pietro.

Predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo banke BiH Almir Krkalić istakao je kako je prof. Gros-Pietro lično inicirao ovu izložbu.

“Podsjećam da je ova ideja proistekla lično od prof. Gros-Pietra, koji posjetom BiH na ovaj način želi prezentirati dio talijanske kulturne baštine”, kazao je Krkalić.

Intesa Sanpaolo banka jedna je od vodećih banaka u BiH, sa više od 167.000 klijenata. Pokriva cijelu Bosnu i Hercegovinu, sa pet regionalnih centara, 49 poslovnica, 110 bankomata i više od 2.700 POS terminala.