Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Agencija za statistiku

Izračunali su da prosječna plata u BiH sada iznosi više od 1.000 maraka

novac marke – DB Fokus

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u septembru ove godine iznosila je 1.623 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.529 KM, dok je prosječna neto plata u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.449 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenome u pravnim osobama u Bosni i Hercegovini za septembar 2021. godine iznosila je 1.006 konvertibilnih maraka (KM) i u odnosu na isti period prošle godine nominalno je viša za 4,6 posto, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, najniža plata bila je u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane – 625 KM, u građevinarstvu je iznosila 715 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 760 KM.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u septembru ove godine iznosila je 1.623 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.529 KM, dok je prosječna neto plata u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.449 KM.

U djelatnosti zdravstvene i socijalne zaštite prosječna neto plata iznosila je 1.353 KM, dok je u sektoru obrazovanja iznosila 1.031 KM.