Biznis

iz fipa-e tvrde

Japanske firme sele pogone iz centralne Evrope u BiH!?

30/09/2019

Nishihama je napomenuo da je japanska firma preciznih strojeva pod nazivom Tsubaki-Nakashima, koja je poslovala u centralnoj Evropi, u 2017. godini preuzela firmu TN Bosnia Doo Konjic

Nekoliko japanskih firmi koje trenutno posluju u Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj i Mađarskoj moglo bi preseliti pogone u Bosnu i Hercegovinu, najavio je Shigehiko Nishihama, predstavnik Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) u Tokiju.

Iz FIPA-e je saopćeno kako je Nishihama obavijestio u Sarajevu direktora Agencije FIPA Gordana Milinića o naporima koje ulaže s ciljem promocije BiH japanskim gospodarstvenicima radi ulaganja, svom doprinosu na izvozu bh. vina, te promociji bh. turizma, prenosi Indikator.

Nishihama je napomenuo da je japanska firma preciznih mašina pod nazivom Tsubaki-Nakashima, koja je poslovala u centralnoj Evropi, u 2017. godini preuzela firmu TN Bosnia Doo Konjic.

– Ovaj primjer bi mogao poslužiti drugim investitorima da investiraju u BiH, kazao je.

Nishihama također smatra da bi se još nekoliko proizvoda iz BiH moglo naći na japanskom tržištu, među kojima je i med, navode iz FIPA-e.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.