nakon twittera i facebooka

Izgleda moćno: I na Instagram stiže “Dark Mode”

instagram

Sve je crno, potpuno suprotno od “šljaštećeg” bijelog Instagram interfejsa i na prvi pogled djeluje istovremeno i čudno i moćno

Instagram je posljednja u nizu aplikacija, kojoj je aktivirana Dark Mode opcija. Ukoliko koristite BETA verziju Instagram aplikacije, imate na svom uređaju Android 10 i koristite sistemski Dark Mode onda vjerovatno pred svojim očima vidite Instagram Dark Mode!

Sve je crno, potpuno suprotno od “šljaštećeg” bijelog Instagram interfejsa i na prvi pogled djeluje istovremeno i čudno i moćno.

Nažalost, opciju Dark Mode ne možete još uvijek da aktivirate samu po sebi, jer kvačica nije dostupna u podešavanjima, ali kao što rekosmo, ako aktivirate Dark Mode kroz cijeli sistem i ispunili ste i sve druge uslove – Instagram će biti taman.

Podesite Dark Mode kroz sistem na ovaj način: Settings > Display > Advanced > Device Theme, prenosi Independent.

S obzirom na to da je u pitanju BETA verzija, ako aktivirate Instagram Dark Mode očekujte moguće greške u interfejsu ili neke druge propuste, koji ne bi trebalo da narušavaju upotrebljivost aplikacije. Ako ih primijetite svakako ih prijavite moderatorima aplikacije.