Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jasmina Hodžić nova članica Uprave Sberbank BH

jasmina-hodzic

Finansijska ekspertica s međunarodnim iskustvom Jasmina Hodžić danas je postala nova članica Uprave Sberbank BH, saopćeno je iz te banke.

– Vjerujem da će njena energija i znanje biti snažan podsticaj poslovanju Sberbank BH, uz održavanje nivoa rizika pod kontrolom – izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Sberbank BH Aleksey Bogatov, dodajući da će bogato iskustvo Hodžićeve osnažiti tim Sberbank BH i omogućiti im još bolje pozicioniranje na tržištu.

Osim Hodžić, Upravu Sberbank BH čine direktor banke Edin Karabeg i izvršni direktor nadležan za Poslovanje sa stanovništvom i Operacije Jasmin Spahić.

Dosadašnjim članovima Uprave Senadu Tupkoviću i Denisu Hasaniću, mandat je istekao početkom oktobra. Tupković će i dalje nastaviti sa radnim angažmanom u Sberbank BH, dok će Hasanić karijeru nastaviti van Sberbank BH.

Nova izvršna direktorica za Risk i Finansije studirala je na Univerzitetu Sorbona, a radno iskustvo sticala je radeći za vodeće globalne kompanije. Poslovnu karijeru Hodžić započela je u francuskoj banci BNP Paribas, da bi nakon toga ubrzo prešla u revizorsku kuću Deloitte.

Svoj profesionalni razvoj nastavila je u kompaniji PricewaterhouseCoopers (PwC), radeći u njihovim uredima u Parizu i Sarajevu. U Sberbank BH dolazi sa pozicije PwC direktora za Bosnu i Hercegovinu.