vlada ks

Javni poziv seoskim domaćinstvima s područja KS za razvoj turističkih usluga

vlada ks (1)

Projekt finansira Evropska Unija, u okviru IPA programa prekogranične saradnje

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je javni poziv seoskim domaćinstvima s područja Kantona Sarajevo za dodjelu opreme za razvoj novih i unapređenje postojećih turističkih usluga.

Javni poziv raspisan je u okviru projekta “Ruralni turizam za planinske destinacije”, koji Ministarstvo implementira u partnerstvu s Razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije iz Crne Gore.

Projekt finansira Evropska Unija, u okviru IPA programa prekogranične saradnje.

Ministar privrede Adnan Delić rekao je da je ministarstvo, u saradnji sa partnerom iz Crne Gore, kreiralo Akcioni plan razvoja ruralnog turizma, gdje je kao mjera jačanja turističke ponude i infrastrukture predviđena podrška seoskim domaćinstvima kroz dodjelu opreme za razvoj novih turističkih proizvoda i unapređenje turističke infrastrukture.

– Cilj javnog poziva je odabrati domaćinstva kojima će, s ciljem kreiranja turističke ponude, biti dodijeljena oprema, namještaj i tipična pakovanja za domaćinstva – kazao je Delić.

Javni poziv ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja, a dostupan je na linku: VIDEO

Svrha projekta je poboljšati kvalitete turističke ponude zasnovane na prirodnom i kulturnom naslijeđu, odnosno izgradnja snažnije ruralne turističke ponude na područjima oko zaštićenih zona i prirodnih atrakcija u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.