Javni poziv za igradnju prve javne podzemne garaže u Starom Gradu

podzemna_garaza_stari_grad

Općina Stari Grad raspisala je javni poziv izvođenje radova na izgradnji javne podzemne garaže sa višenamjenskim trgom u ulici Šahinagića, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi 6.800.000 KM.

Trajanje ugovora ili rok izvršenja projekta je 180 kalendarskih dana. Rok za prijem ponuda za učešće je 24.3.2016. godine.

Naime, prva javna podzemna garaža u Starom Gradu bit će izgrađena na prostoru koji se nalazi preko puta Vijećnice. Parcela na kojoj će se graditi ima površinu od oko 3.500 kvadratnih metara, a kako će podzemna garaža imati dvije etaže, ukupna korisna površina bit će oko 5.000 kvadratnih metara (4.958,10 m2).

Korisna površina podzemne garaže na nivou -1 bit će 2.467,30 m2, a na nivou -2 2.490,80 m2. Na prvom nivou će biti sagrađen javni toalet.Prema izvedbenom projektu, podzemna garaža imat će dvije etaže sa 155 parking mjesta, a dimenzije objekta bit će 54,30×48,60.

Nadzemni dio je zamišljen kao višenamjenski trg na kojem će se održavati javne manifestacije. Na trgu će se izgraditi park sa zelenim površinama i dječije igralište. Trg će biti popločan i na njemu će biti postavljena bina za održavanje kulturno-zabavnih manifestacija, tokom čitave godine. Na trgu, koji će površinom biti najveći u Kantonu Sarajevo, bit će postavljeni i vodoskoci. Izvedbeni projekat izgradnje podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića uradila je firma “Coning” d.o.o. iz Sarajeva.