Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jesenji sajam u Visokom okupio izlagače iz cijele BiH (FOTO)

fna_36617

Tradicionalni sajam ”Jesen u Visokom” otvoren je danas, a kroz dva dana predstavit će se više od 60 izlagača iz Bosne i Hercegovine.

Izložbeno-prodajni sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, 12. po redu, postavljen je u Kulturno-sportskom centru ”Mladost” Visoko.

Načelnica Općine Amra Babić na otvaranju je kazala da je ovo prilika za Visočane, ali i za proizvođače da predstave svoj rad.

Naglasila je značaj upoznavanja privrednika, što je jedan od osnovnih ciljeva sajma.

fna_36616

Navela je da svake godine sve veći broj privrednika prepoznaje ulogu visočkog sajma.

Štandove su postavili proizvođači voća, povrća te pčelari i mesari, a ove godine mjesto na sajmu je našao i Konjički klub ”Visoko” koji je izložio konjičku opremu i Udruženje uzgajivača ptica koji su donijeli svoje najljepše primjerke ptica.

Također, štand je postavilo i odjeljenje učenika Mješovite srednje škole ”Hazim Šabanović”, zanimanje poljoprivredni tehničar, koji će u toku sajma održati i okrugli sto u prostorijama svoje škole.

fna_36618

Sajam je prilika i za predstavljanje poduzetnica koje su u holu dvorane postavile štand s rukotvorinama.

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Zeničko-dobojskog kantona, a sponzor sajma je Opća poljoprivredno-prometna zadruga ”Bios” Visoko.