Biznis

Još jedan uspješan Bisnode Speed Networking u Sarajevu

25/05/2017

Bisnode Speed Networking održan je u Sarajevu, 25. 05. 2017. u radnom, i kao obično, veselom raspoloženju. 15 kompanija je imalo priliku da se predstavi potencijalnim partnerima, a na raspolaganju su imali i Bisnodeovu aplikaciju Boniteti.com za sve financijske pokazatelje koji daju detaljnu sliku budućih poslovnih partnera.

Bilo je to još jedno uspješno poslovno Bisnode umrežavanje, a učesnici nisu krili oduševljenje idejom i načinom na koji se druženje održalo, posebno ističući potencijal za poslovnu saradnju.

“Ovaj događaj nam je zaista pomogao da bolje upoznamo kompanije koje posluju u našem okruženju, da ostvarimo inicijalni kontakt za daljnju saradnju i besplatno predstavimo naše usluge. Posebno smo oduševljeni konceptom samog događaja gdje su prezentacije rađene u parovima i svima je dodijeljeno jednako vrijeme za predstavljenje”, izjavili su predstavnici Soulfix centra Mutasim Hassan i Vanja Vuković.

Predsjednik Upravnog odbora Obrtničke komore HNŽ/K potvrdio je da se isplati doći iz Mostara ako samo jedan posao uspije realizovati nakon ovog umrežavanja, a vjeruje da hoće, vodeći se informacijom da je prosjek realizacije poslova Bisnode Speed Networking 30%.

“Dojam za BSN je odličan i vjerujem da će moji dalji kontakti sa onima koje sam ovde upoznao biti korisni. Ovo je prilika da se ljudi bolje upoznaju, pogotovo oni koji se bave privatnim biznisom kao i ja. U mom slučaju, riječ je o turizmu, za koji mislim da je vrlo perspektivna grana privrede pogotovo u Hercegovini, i da bi bolje napredovala da nema problema u politici odnosno zakonima zbog kojih ovako perspetivna grana ne napreduje a mladim poduzetnicima poput mene ne daje dovoljno šansi ni razloga da i dalje rade. Osim što sam ovdje i kao privatni poduzetnik, predstavljam i Obrtnički komoru HNŽ kao predsjednik Upravnog odbora, tako da je ovaj način upoznavanja poslovnih partnera dvostruko koristan”

I da završimo sa interesantnim zaključkom mlade poduzetnice iz Z&Z koja okuplja mlade snage:

“Koncept kompanije Z&Z je, da putem korisničkog centra povezuje kompanije, stoga smo zahvalni kompaniji Bisnode na mogućnosti da stupimo u direktan kontakt sa zanimljivim kompanijama koji bi nam mogli biti poslovni partneri. Bisnode je naš vjetar u leđa!”

Više fotografija sa ovog networkinga možete vidjeti na Bisnode fB a više o događajima koje organizira analitička bonitetna kuća Bisnode BH možete vidjet na www.bisnode.com.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.